OVER HET CONTACT TUSSEN DE REDACTIE VAN VISIONAIR.NL EN MIJ (= EIT GAASTRA)

Op 30 januari 2014 stuurde ik de volgende email naar Visionair.nl:

Beste redactie van Visionair.nl,

Recentelijk is er van mij een boek verschenen met een nieuwe natuurkunde en kosmologie. Het heet De deeltjestheorie. Ik zou het fijn vinden als jullie aandacht aan het boek zouden willen schenken op jullie website.

Zouden jullie zo vriendelijk willen zijn om mij jullie postadres te mailen zodat ik een gratis exemplaar naar jullie kan opsturen over de post? Indien jullie mij een postadres geven en ik jullie een exemplaar over de post toestuur, geeft jullie dat geen enkele verplichting om aandacht aan het boek of mijn ideeŽn te schenken op jullie website.

Met vriendelijke groet,
Eit Gaastra

Binnen een uur kreeg ik een email terug van Visionair.nl. Germen Roding schreef namens Visionair.nl dat ik een recensie-exemplaar kon sturen en gaf mij een postadres.

Op 31 januari 2014 stuurde ik een exemplaar van De deeltjestheorie naar het in de email van Roding gegeven postadres met de volgende bijgesloten brief:

Beste Germen,

Hierbij De deeltjestheorie zoals afgesproken.

De deeltjestheorie is geen regulier wetenschappelijk werk. Het boek is het eindproduct van tien jaar onafhankelijk en alternatief denken op het vlak van natuurkunde en kosmologie en daardoor afwijkend, zowel wat de inhoud als de stijl betreft.

Ik zou het fijn vinden als je de moeite neemt om in ieder geval het voorwoord en de inleiding te lezen aangezien je daarna mogelijk van mening zult zijn dat het misschien goed is om verdere aandacht aan het boek te besteden.

Met vriendelijke groet,
Eit Gaastra

Op 3 maart 2014 stuurde ik een exemplaar van mijn boek De derde wetenschapsrevolutie naar hetzelfde postadres met de volgende bijgesloten brief:

Beste Germen,

Fijn dat je aandacht aan mijn boek De deeltjestheorie op Visionair.nl hebt besteed, bedankt daarvoor.

In je recensie schrijf je over de tweede hoofdwet van de thermodynamica. Ik heb daar wat over geschreven, je vindt het in bijgesloten boek De derde wetenschapsrevolutie op bladzijde 347, 348 en 350. Misschien vind je het leuk om te lezen.

Mogelijk dat ook de paragraaf Een natuurfilosofische basis zonder wiskunde (pag. 485-489) interessant voor je kan zijn.

Mocht je behoefte hebben om nog iets over mijn werk te schrijven terwijl daar geen ruimte op Visionair.nl voor is dan vind ik het tof als je overweegt om een recensie over De deeltjestheorie op bol.com te plaatsen.

Veel succes met alles wat je doet, en met een vriendelijke groet,
Eit Gaastra

Op 14 april 2014 stuurde ik de volgende email naar Germen Roding:

Hallo Germen,

Ik zag zonet dat er bij de recensie die jij schreef over mijn boek De deeltjestheorie op Visionair.nl een aantal reacties staan. Ik heb ze zonet gelezen en zag dat jij en iemand die deel uitmaakt van de redactie van Visionair.nl te maken hebben gehad met een zekere c die kennelijk vervelend deed en van wie ik vermoed dat jullie de identiteit niet kennen.

De reacties gaven mij de indruk dat er bij de redactie van Visionair.nl de indruk kan zijn dat ik c ben. Is er bij jullie inderdaad deze indruk?

Bij dezen wil ik jullie graag even laten weten dat ik c zeer zeker niet ben noch ken. Tot vandaag wist ik niet eens dat er Łberhaupt op jouw recensie van De deeltjestheorie gereageerd kon worden op Visionair.nl, laat staan dat ik wist dat er reacties met betrekking tot het boek op Visionair.nl stonden.

Met vriendelijke groet,
Eit

De bovenstaande communicatie is alle communicatie/contact die er tussen Germen Roding en mij en tussen Visionair.nl en mij is geweest.
Groningen, juli 2016
Eit Gaastra

back to homepage or additions